sunnuntai 19. elokuuta 2012

Maapähkinäsuklaa kimara!


Nyt se on täällä! Kauan odotettu ensimmäinen suklaapatukka vertailu!  Kaiken kaikkiaan näitä maapähkinäsuklaitahan on viisi: Snickers, Mister Choc, Pirkka, Rainbow ja Eldorado. En kuitenkaan löytänyt mistään Eldoradon versiota tästä, joten se jäi nyt testin ulkopuolelle. Mutta! Meillä on nyt kuitenkin neljä yleisintä maapähkinäsuklaata syynin alla!


Mars Snickers

Snickers on se aito ja alkuperäinen maapähkinäsuklaapatukka. Näin ollen se on myös kallein 0,61 euron hinnallaan. Painoa on keskimääräisesti samanverran kuin muissa Snickers kopioissa, 51g. Näitä löytyy jokaisesta ketjuliikkeestä.

Maitosuklaata (35%), tuoreita ja paahdettuja maapähkinöitä (24%), pehmeää nugaata (14%) ja toffeeta (27%). Ainekset: sokeri, maapähkinät, glukoosisiirappi, kasvirasva, rasvaton maitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, laktoosi, herajauhe, maitorasva, suola, emulgointiaine (soijalestiini), munanvalkuaisjauhe, luontainen vaniljauute, hydrolysoitu maitoproteiini. (Pieniä määriä: hasselpähkinä, manteli ja muitapähkinöitä)

Ei valmistusmaata.

Snickers on yksi lemppareistani. Sen takia sitä on melko vaikea objektiivisesti tarkastella. Se on yhtäaikaa jotenkin sekä suolaista että makeaa. Maapähkinät rouskuvat mukavasti hampaiden välissä ja tuntuvat tuoreilta. Toffee tuo makeutta ja nugaa pehmentää ja sitoo ainekset yhteen. Maitosuklaa maistuu oikeasti hyvältä ja koko patukka tuntuu tuoreelta. Se on yksinkertaisesti todella hyvää! Neljä karkkia.

Ps. Elkää hämmästykö tuota Mars-etuliitettä, se on Snickersin valmistajafirman nimi.
Pirkka Pähkinä-toffeesuklaa

Pirkan Snickers jäljitelmää löytyy K-ketjun kaupoista, eli kaiken kokoisista K-marketeista. Hintaa oli 0,48e ja painoa 50g.

Toffeella (27%), pehmeällä nougatilla (14%) ja maapähkinöillä (23%) täytetty maitosuklaapatukka. Ainekset: sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi, maapähkinät (23%, rasvaton maitojauhe, kaakaovoi, kasvirasva, kaakaomassa, herajauhe, voiöljy, laktoosi, suola, emulgoiniaineet (soijalestiini E322, E476), ohramallasuute, munanvalkuainen, maitoproteiini, aromi. Maitosuklaassa vähintään 27% kaakaota. Saattaa sisältää jäämiä muista pähkinöistä.


Valmistettu Espanjassa.

Pirkan kopiota olen ostanut muutamaan otteeseen kun iskee piheys. Vaikka todellisuudessahan hintaeroa alkuperäiseen on vähän päälle 10 senttiä. Entä onko maussa eroa? On. Tämä on hieman halvemman makuista. Pähkinöitä on vähemmän ja suklaa maistuu erille. Vähän vanhemmalle. Hyvää tämä silleensä on, että jos tuo 10 senttiä romuttaa taloustilanteen niin on tämä ihan hyvä vaihtoehto. Kuitenkin jonkin asteinen makuero mielestäni on olemassa. Annan tälle kolme karkkia, sillä se tulee ihan hyvin Snickersin askeleissa, mutta kuitenkin hieman "huonompana" versiona.


Rainbow Maapähkinäsuklaa

Näitä löytyy S-ketjun kaupoista kuten S-marketista, Prismasta ja Salesta. Hintaa patukalla on 0,47e ja painoa 50g.

Maitosuklaata toffee-, maapähkinä-, ja nougattäytteellä. Ainesosat: maapähkinä (24%), glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri, kaakaovoi, rasvaton maitojauhe, kasviöljy, kaakaomassa, herajauhe, laktoosi, voiöljy, ohramallasuute, suola, emulgointiaineet (E322: soijalestiini, E476), kananmunanvalkuainen, maitoproteiini, luontaiset aromit (vanilja). Maitosuklaata 35%, toffeeta 27% ja nougatia 14%. Maitosuklaassa kaakaota väh. 27%. Saattaa sisältää mantelia ja hasselpähkinöitä.
Valmistettu Espanjassa. 

Hmm. Tässä on ainakin enemmän pähkinöitä kuin Pirkassa. Suklaa on hieman paremman makuista. tämäkin on ihan hyvä halpispatukka. Pähkinät maistuvat tässäkin hieman vanhemmille tai ovat sellaisia nuivahtaneita verrattuna Snickersiin. Vähän kyllä mietityttää ovatko Pirkka ja tämä sama patukka. Molemmat on tehty Espanjassa, niissä on miltei samat kalorimäärät ja samanlainen ainesosalista... Mjoo... Kolme karkkia tällekin.
Mister Choc Peanut&Choco

Mister Choc on Lidlin oma patukka ja löytyy luonnollisesti ainoastaan Lidlistä. Hintaa oli 0,39 e ja painoa huikeat 60 g! Tämä patukka on siis halvin ja suurin kaikista näistä.

Maapähkinöillä (24%), toffeella (27%) ja nugaalla (13%) täytetty maitosuklaa (36%). Ainesosat: maapähkinä, sokeri, glukoosisiirappi, kasvirasvat, kaakaovoi, sokeroitu rasvaton maitotiiviste, täysmaitojauhe, kaakaomassa, laktoosi, kosteudensäilyttäjä (sorbitolisiirappi), ohramallasuute, herajauhe, suola, karamellisoitu sokerisiirappi, luontainen aromi, kermajauhe, kananmunanvalkuaisjauhe, emulgointiaine (soijalestiini), rasvaton maitojauhe, vaniljauute. Maitosuklaassa kaakaota vähintään 27%. Saattaa sisältää pieniä määriä muita pähkinöitä.

Valmistettu Saksassa. 

Tämä on kaikista erilaisin! Patukka on ensinnäkin iso mötykkä. Se on koostumukseltaan hyvin tiivis ja esimerkiksi toffee on täysin erilaista kuin muissa patukoissa. Niissä se oli juoksevaa ja tässä se on hyvin jähmeää. Pähkinät ovat ehkä hirveimmästä päästä, ihan pikkuruisia ja kuivahtaneita. Niitä on myös kaikenlisäksi hyvin vähän. Nugaa on myös aivan erilaista kuin muissa. Se on tässä erinäköistäkin! Hyvin jähmeää, kuin proteiinipatukan sisusta.. Toisaalta kun tämän aineslistaa vertaa muihin, tämä on hyvin mystinen! Kosteudensäilyttäjiä, karamellisoitua sokerisiirappia (siis hampaat syöpyy suuhun pelkästä ajatuksesta!), kermajauhe, sokeroitu rasvaton maitotiiviste..... Tämä on luonnollisestikin paljon makeampikin kuin nuo muut. Pähkinät eivät tuo suolaisuutta oikeastaan lainkaan. Onhan tämä parikymmentä senttiä halvempi, mutta ei kyllä taatustikkaan parempi kuin Snickers! Kaksi karkkia.
Jep jep, kyllä minä sitä mieltä olen, että mieluummin laatua kuin määrää.  Jos joitakin vielä mietityttää nuo yhden patukan kalorit, voin kertoa että Mister Chocossa on luonnollisesti eniten kaloreita (304kcal), sillä se on suuri. Pirkassa ja Rainbowssa on noin 250 kcal. Snickersissä puolestaan 260kcal. Luultavasti pähkinöiden paljoudella on tekemistä asian kanssa. Kaikissa patukoissa on lisäksi suurinpiirtein saman verran kutakin täytettä. Määrät heittävät ehkä yhdellä prosenttiyksiköllä toisistaan.

2 kommenttia:

 1. Sanotaanko näin että voit tehdä toisen samanmoisen joskus tulevaisuudessa :) Me likes!

  Onko Marabou appelsiinikrokantti tuttu? Erehdyin maistamaan ja I am hooked :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän nuo tule suurin osa samantyyppisesti vertailtua! :)

   En oo appelsiinikrokanttia itseasiassa vielä maistanut, mutta nähtävästi pitää! :D

   Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)