sunnuntai 26. elokuuta 2012

Urtekram Jogurttihedelmät


Tänään maistellaan vähän mystisempiä karkkeja. Löysin erään K-Supermarketin kuivahedelmähyllyltä Urtekram luomukarkkeja! Hintaa pussukalla oli 2,59e ja koko 100 grammaa. Aika hurja hinta 100 grammasta vaahtomakeisia, mutta luomuhan se maksaa... Kyseessä on siis vaahtomakeisia, jotka on valmistettu EU:n luomu direktiivien mukaisesti.

Ainekset: Vehnäglukoosisiirappi* (42%), ruokosokeri*° (42%), gelatiini* (siasta*), rasvaton maitojauhe* (4%), rasvatonmaito-jogurttipulveri* (1%), happo (sitruunahappo), luonnollinen hedelmäaromi (vadelma, sitruuna, mansikka, mustaherukka, appelsiini, omena), seljanmarja mehukonsentraatti*, kurkumakonsentraatti*, leväuute. Ei sisällä muita aineita.
*= luomu, °= reilunkaupan raaka-aine

Reilun kaupan sertifiointimerkki on takuu siitä, että tämän tuotteen °Reilun kaupan raaka-aineet on sertifioitu kansainvälisten Reilun kaupan kriteerien mukaan www.info.fairtrade.net

Puhtaita värejä ja makuja
Luomumakeisissa on vain luonnollisia väri- ja makuaineita. Ne ovat hedelmä-, vihannes- ja mausteuutteita, jotka antavat makeisille herkullisen värin ja maun.

Valmistettu 12 kuukautta ennen (parasta ennen päiväystä)

Pussin kyljestä löytyy siis Reilun kaupan lätkä, EU:n luomuvalvontaviranomaisen merkki sekä Debio -luomumerkki. Pussissa ei lue valmistusmaata, mutta Urtekram on tanskalainen firma, joten ehkä karkit on siellä valmistettu. Mene ja tiedä.

Pussin karkit tuoksuvat ainakin mielettömän hyvälle! Karkkien värit ovat todella hailakoita, mutta sehän on odotettavissa, kun käytetään luontaisia värejä. Toisaalta karkit näyttävät vakuuttavammilta tuollaisina hailakkoina kuin jos olisivat yhtä kirkkaan värisiä kuin muut peruskarkit.

Pinkki pallerokarkki on yhtä hailakan makuinen kuin värinenkin. Vaahto on mukavan tuntuista kyllä. Tämä taitaa olla maultaan vadelma. Ensimmäsen karkin jälkeen oli ihan ok, mutta nytten toisen maistettuani fiilis on aika ällö. Tämä on niin mauton!

Tästä kuvasta puuttuu tuollainen pinkki marjannäköinen karkki..
Pinkki soikea marjakarkki on ehkäpä mansikka. On tämä paremman makuinen kuin tuo edellinen, mutta aika mitään sanomaton tämäkin.

Pinkki kirsikan näköinen karkki on mustaherukka! Ihan kamalan makuinen minusta! Hyi pahhaa. Vähän verrattavissa kirsikkainhouteeni..

Rusehtava appelsiinin lohko on appelsiini.. aika omituisen makuinen appelsiini itseasiassa! Näin hassun makuista en olekkaan ikinä syönyt!

Keltainen appelsiinin lohko on sitruuna. Tämäkin on yhtä omituinen kuin kaikki muutkin. Näin laimea "sitruuna" on jo melko harvinainen tapaus.

Vihreä omenakarkki ei itseasiassa ole niin paha kuin nuo muut, mutta ei tämä hyväkään ole!

Raah! Olen niiiin pettynyt! Kerrankin ajattelin, että Jee! Hyvän mielen karkkeja! Mutta niin.. ajatus on kaunis, mutta hyi mikä toteutus. Jotensakin minulla on sellainen olo, että näissä maistuu vain tuo gelatiini. Yksi karkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)