lauantai 28. helmikuuta 2015

Karl Fazer Paahdettua & suolattua popcorn-rouhetta ja maitosuklaata


Mmoi murut!

Se ois karkkipäivä taas tänään, vai mitä! Nyt pääsin vihdoin käsiksi uusimpaan Fazerin levyyn, eli juurikin siihen popcorn-suklaaseen, jota monet lukijatkin ovat toivoneet maisteltavaksi :) Kokoa levyllä on 200 grammaa ja hintaa oli 2,50e (tarjouksessa).

Maitosuklaata, jossa suolattua (0,1%) ja paahdettua maissirouhetta (6%). Ainekset: sokeri, kaakaovoi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, kirnumaitojauhe, maissi, kasviöljy (auringonkukka), emulgointiaine (lesitiini mm. soija), suola, aromit. Maitosuklaassa vähintään 30% kaakaota. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää, mantelia ja vehnää. 

Valmistettu Suomessa.


Mutta pitemmittä puheitta, siirrytäämpä itse mässäilyn pariin. Ensimaistelulla suklaa on yllättävän suolaista. Maissin palat rapisevat kivasti hampaissa ja tässä maistuu ihan oikeasti vähän poppari. Kun ensikerran näin tämän levyn, säikähdin vähän, että onko tässä siis ihan_oikeasti_popcornia. Mielessä pyöri vain semmoinen pehmentynyt ja nuhjuinen löllö popparin pala ja maissin siemenen kuori, joka jää aina hampaan väliin. Mutta tämä on kyllä itseasiassa oikein hyvää. Paahteisuudesta tulee mieleen ehkä pikkuisen kärähtänyt popcorn, mutta ei se kovin kauheasti häiritse. Se tuo lähinnä sitä popparin omaa vivahdetta suklaaseen. Maitosuklaa on tietenkin tuttua, samettista Fazeria.

Näistä maissinpalasista tulee heti popcornin jälkeen mieleen se tulinen Maya-suklaapatukka, joka nyt on Chili&Crisps. Jotenkin tulee sellainen olo, että olisipa tässäkin ripaus chiliä.... mutta sehän nyt ei kuitenkaan liity mitenkään poppareihin. Mutta niin siis, kokonaisuudessan tämä levy on mun mielestä ihan jees! Suolaisuutta oli mielestäni riittävästi ja maissimurut oli oikein hyviä. Suussa ei lillunut vuorokauden vanha, pehmentynyt poppari, eikä hampaitten väliin jäänyt maissinjyvänkuoria. Tätähän voisi siis ostaa vaikka joskus uudestaan! Neljä karkkia!


Olettekos Te päässeet jo maistelemaan tätä levyä? Mitäs piditte? :)

Niin, ja muistakaa, että kohta on blogin synttärit, eli nyt saa nakella mua kaikenlaisilla kysymyksillä! :)

Pssst... en pääse vieläkään vastaamaan kommentteihinne, anteeksi! :(

10 kommenttia:

  1. Pari levyä jo mennyt tätä, ihan törkeen hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on ihan mieletöntä, juuri sopiva sekoitus popparia ja Fazerin sinistä. Ainut huono puoli että tämä levy menee ihan hetkessä, siksi en ole uskaltanut ostaa lisää :D

    VastaaPoista
  3. Mä en hirveästi tykkää siitä millaiseksi Fazerin sinisen koostumus menee suussa. Marabou on enemmän makuuni. Mutta Fazerkin uppoaa ja enköhän tule tätä ostamaan, koska suolainen suklaa on intohimoni :D Varsinkin jos tässä vielä maistuis se suolaisuuskin sopivasti. Nam. Marabou Tuc suklaassa maistuu hyvin.

    VastaaPoista
  4. Rakastan tuota suklaata.
    Olisiko mielenkiintoa maistella Nellie Delliesin steviasuklaata? Suklaa on tosiaan makeutettu stevialla, eikä sen pitäisi sisältää sokeria. Nellie Delliesin suklaapatukoita (makuina oli muistaakseni maitosuklaa, tummasuklaa ja marsipaanisuklaa?)löytyy ainakin K-citymarketeista, ja varmaan myös muista isoista kaupoista. Hintaa taisi patukalla olla n.euro, ehkä vähän yli. Odottaisin mielenkiinnolla postausta tästä suklaasta.


    Hui, miten toi kuulostikaan joltain mainospuheelta.

    VastaaPoista
  5. Itse en tykännyt tästä ollenkaan. Pahaa oli ://

    VastaaPoista
  6. Höh mä en tykännyt tästä :( tai siis, tottakai suklaata nyt syö milloin ja missä muodossa tahansa (:D) eikä tämäkään PAHAA ollut, mutta ei kyllä semmoistakaan jota tulisi uudemman kerran ostettua :/ Popkorni ei maistunut mun suuhun juuri ollenkaan, tai se oli semmosta epämäärästä klönttiä vaan. Eikä ollut edes suolasta, vaan sellasta laimeeta josta ei oikeen ota mitään selvää. Harmi, koska odotukset oli korkeella :D

    VastaaPoista
  7. En pahemmin pidä Fazer sinisestä eli odotukseni eivät olleet korkealla... Mutta todella positiivinen yllätys tämä suklaa oli. Tykkäsin ihan hirveästi. Yllättävän hyvin maut sopivat yhteen, vaikka olin ihan varma, ettei tämä yhdistelmä toimisi. Suosittelin kaverillekin suklaata.

    VastaaPoista
  8. Eikös popparisuklaata tullut Milkalta jo pari kolme vuotta sitten?? :) oli vaan tosi imelää evästä se, tätä en ole vielä uskaltanut maistaa :)

    VastaaPoista
  9. Yh, en tykännyt. Juurikin tuo häiritsi että maistui kärähtäneelle popcornille... puoli levyä sai riittää, en osta toiste.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)