lauantai 4. elokuuta 2012

Pirkka Viidakkomix


Heissan! Lompakko on vielä laihiksella, joten pysytään vielä hetki näissä "halpiksissa". Tänään vuorossa on Pirkan Viidakkomix. En ole eläissäni edes huomannut koko pussia ja se näyttää suorastaan järkyttävän hyvältä! Olen hulluna tuollaisiin vaahtopohjaisiin viinikumikarkkeihin! Pussilla on kokoa 300 grammaa ja hintaa oli 2,39e läheisessä K-marketissa. Vertailuna voin sanoa että esim Fazerin Jumbo pussit maksavat nykyään yli 3 euroa ja kokoa niillä on 400grammaa. Eli kilohinta tulee hintsusti pienemmäksi Pirkan pusseissa.

Lakritsi- ja viinikumimakeissekoitus. Ainekset: glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri, muunnettu tärkkelys, liivate, melassi, ammoniumkloridi (salmiakki), happo (E330) lakritsiuute, värit (E150a, 120, E141, E160c), maltodekstriini, pintakäsittelyaineet (kasviöljy, E 903, E901) aromit, hapettumisenestoaine (E300), kurkumauute.

Valmistettu Alankomaissa.


Pussista löytyy ehkä neljänlaisia karkkeja. Kolme hedelmää ja ainakin yhdenlaisia mustia (tästä on varmuus vasta kun niitä tulee maistettua).  Mielestäni karkit ovat tosi kivan värisiä! Lapsenmieleni ei malta enää yhtään odottaa, että pääsen näitä mussuttamaan! Tarkemmin tarkasteltuani karkkeja, huomasin, että hedelmäkarkeissa on kuvio kolmesta apinasta (tai ihmisestä????) mopon kyydissä. Öö? Mustat karkit ovat hyvin samantyyppisiä kuin siinä kauan huokailemassani valkoisessa, punakorkkisessa tax-free karkkipurkissa. Saas nähdä maistuvatko ne samalta?

Maistelen nyt ihan ekkana punaisia karkkeja. Maun muodostumiseen menee jonkin aikaa. Karkkia saa pureskella melko paljon, kuten kunnon viinikumeja kuuluukin. Maku on jotakin marjaista. Ei ihan suoraan ehkä mansikkaa kuitenkaan... Tai en tiedä. Hyvää on kuitenkin! Oikein ennustettu! Ihanan makeaa ja makunystyrät nauttivat kovasti! Nam nam!

Seuraavaksi otetaan vuoroon oranssi. Koostumus on tietenkin samanlainen. Maku on selvästikin appelsiini. Tämä on ehkä hieman raikkaampi kuin tuo punainen.. Hieman teollinen, mutta sehän oli odotettavissa. Oikein hyvää tämäkin!

Jälleen odotan innolla vihreää karkkia. Ehkä siksi, että tykkään ihan hirveästi siitä Haribon vihreästä sammakosta. MMMMM! Tämä on ehdottomasti paras näistä! Omenainen ja hyvin kivan makuinen! Omnomnom!

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä mustat! Koostumus on hyvin erilainen verrattuna hedelmiin. Jähmeä salmiakin ja lakritsin sekoitus, jota saa pureskella melko reippasti. Nämä maistuvat vähän niinkuin suolaiselle lakritsille. Oho! Eri kuviot maistuvatkin erille! Seeprat ovat suolaisia lakritseja, leijonat melko makeita lakritseja.. Mukana on lisäksi ainakin kenguruita, norsuja ja kilpikonnia. Hetken näitä mussutettuani tulin siihen lopputulokseen, että pussissa on kahdenlaisia mustia. Makeita lakrtiseja ja suolaisia lakritseja. Suolaiset ovat mielestäni parempia, lakritsihylkiö kun olen. Makeat lakutkaan eivät kyllä maistu ollenkaan pahalle! Ei ole mitään inhottavia sivumakuja!

Hyvät ihmiset. Ostakaa tämä pussi. Kannattaa selvästikin ehdottomasti maistella halpiskarkkejakin! Odotan jo innolla seuraavaa Pirkka-pussia! Kaikki karkit olivat hyviä! Hinta on kohdallaan! Lisäplussaa muuten pussin "tuoreussulkimesta" (vaimistälie)! Sen avulla karkit pysyvät pehmoisina vielä pussin avaamisen jälkeenkin. Viisi karkkia! Hallelujaa!

15 kommenttia:

  1. Kiva kun testaat näitä hieman halvempiakin vaihtoehtoja! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa muuten heittää ehdotuksia, jos joku herkku on mielenpäällä!

      Poista
  2. Tässä tulee yksi:

    Valintalossa on myynnissä "Vatsun vakkarit" ja samaa lienee "Sivasäkki", mutta itse olen parina viikonloppuna ostanut ensimainittua ja tykästynyt. Valtsun Vakkarit 250g/1,99€.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näistä olenkin tietoinen! Siwasäkkejä on ainakin kahdenlaisia, Rock-versio ja tavallinen. Näitähän olisi tosiaan mielenkiintoista maistella ihan ajan kanssa. Valtsun vakkari pussi näyttää minun silmääni paremmalta kuin Siwan säkit :)

      Poista
  3. Jos oikein muistan, niin noissa on ihan hitosti kaloreita ja vatsakin taisi mennä sekaisin :D Ei siis sovi mulle, möh.

    VastaaPoista
  4. Oon noita joskus syönytkin, ja voisi taas ostaa. Syitä on monia, esim. se, että haluisin tukea näitä edes vähän järkevämmän eli pienemmän kokoisia pusseja. Vaahtopohjaisia viinikumeja on niin hauska syödä myös, kun niissä on se twisti kun osa on pehmeää ja osa sitkeämpää.. Ja jotta saa maut eri lailla esiin, kuuluu asiaan syödä välillä vaahto-osa ja viinikumiosa erikseen.. :) -Elli

    VastaaPoista
  5. Olis kiva jos voisit arvostella myös malacon hyvää makumaasta namia ja jamia -karkkipussin (:

    VastaaPoista
  6. Täällä Valtsun vakkareita ehdottanut lukijasi tuo vielä yhden ehdotuksen esille. Lidlissä on erilaisia nameja, joita en ole itsekään juuri maistellut, joten lidl-namiarvosteluja odotellessa!

    Satuin viikkoa pari sitten ostamaan Lidlin hedelmätoffee-pussin (olikohan 500g) ja hinta tuolloin 1,89 euroa. Nyt oli taas normaalihinta n. 2,50 euroa. Pussissa oli paljon syötävää ja ihania hedelmäisiä ja sitkeitä toffeita. Suosittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo hedelmätoffeet jätän mun vierailevalle tähdelle, eli maisteljalle, jonka hampaat kestää toffeita ja makuaisti hedelmätoffeita :D Mutta eiköhän niitäkin täällä nähdä, ainakin suunnitelmissa on ne Pandan toffee-pussit!

      Poista
  7. Kenties jenkkikarkit joita on ilmestynyt suomalaisille karkkihyllyille voisi olla kiva (Prisma ja Citymarket ainakin, myös discshop.fi kioski-osiosta löytyy jotain). Lidlissä on huomisesta lähtien klassikkokarkkeja loppuviikon myynnissä, tosin aika peruskauraa näyttää mainoksessa olevan, ehkä poislukien ananaskarkit, joita 90-luvulla rahdattiin ainoastaan laivalta :) Myös alunperin ehdottamani suklaapatukka vertailutoive on voimassa :P

    Jäätelöistä pingviini vaniljainen pullamuru on kokeilemisen arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin tarkoitus laittaa tuohon galluppiin jenkkikarkit, mutta unohtui! Niitäkin tullaan kyllä maistamaan :)

      Huomasin myös nuo Lidlin klassikkokarkit! Pitää varmaan käydä ostamassa varastoon :D

      Poista
  8. Pirkan karkkipussi mis on autoja on kans hyvä! Olikohan joku rally mix.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)