keskiviikko 8. elokuuta 2012

Poppamies Habanero chilisuklaat


Hyvää keskiviikkoa arvon lukijat! Tänään on vuorossa ihan supersiisti maistelu! Iskin paikallisessa Prismassa silmäni näihin, enkä yksinkertaisesti voinut kävellä ohitse ottamatta niitä mukaani! Kyseessä ovat siis Poppamiehen chilisuklaat. Näitä löytyi kahta makua: vaalea appelsiini-chilisuklaa ja tumma vadelma-chilisuklaa. Kappalehinta oli aika hurja - 2,49e per patukka. Hurja etenkin kun painoa yhdellä patukalla on 39 grammaa. Ja palojakin on vain neljä! Uskon kuitenkin, että nämä ovat täysin sen arvoisia.

Patukoiden paketit ovat mielestäni aivan ihania! Ne ovat kauniissa pahvirasioissa ja sisällä pienessä muovipakkauksessa. Tuoksu on aivan uskomaton!

Molempien patukoiden valmistaja on suomalainen Kultasuklaa Oy ja valmistuttajana on puolestaa Poppamies. Suklaa on käsintehtyä 

Pidän aivan valtavasti molempien patukoiden ainesosaluettelosta! Ne ovat niin lyhyitä, että pakostakin tulee mieleen, ettei näissä patukoissa ole mitään turhia aineksia.

Vaalea appelsiini-chilisuklaa

Ainekset: sokeri, täysmaitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalestiini), vanilja, habanerojauhe 0,5%, appelsiiniaromi, kaakaopitoisuus 32%.

Takaa löytyy myös teksti: Sopivasti tulinen 1/3. Mitä lie tarkoittaakaan....

Nyt maistellaan! Okei! Aika pirun tulista! En tiedä kenen asteikolla tuo sopivasti tulinen on mitattu, mutta itselleni tämä on jo melkoinen äärilaita! Suklaa maistuu todella hyvälle, mitä tuolta seasta nyt saattaa maistaa.. Patukka on kuitenkin niin tulinen, että olen hyvin onnellinen, että otin suuhuni noin neljäs osan tuosta palasta. Eikä taida tulla syötyä yhtään enempää. Jos tykkäätte tulisesta, siis todella tulisesta ruoasta, niin tätä kannattaa testata. Muut, älkää vaivautuko! Tulee vain kurkku ja suu tunnottomaksi. Jos tätä vertaa esim Fazerin Maya -patukkaan, niin se on silkkaa maitosuklaata tähän verrattuna!

Nyt hetken päästä suussa on jo ihan kiva olo... tunnoton ja tulinen mutta enää ei satu niin pahasti. Suklaan seassa maistuu vähäsen appelsiini, mutta patukka tuoksuu ihan appelsiinisuklaalle! Olen kyllä todellinen Kultasuklaa-fani muutenkin, eli suklaa on todellista priimaa! En oikein tiedä millainen arvosana tälle pitäisi antaa.... Tämä oli erittäin hauska kokeilu ja idea on ihan mieletön! En kuitenkaan tule ostamaan tätä uudelleen, sillä en ole varma saanko syötyä tätä tuota neljäsosapalasta enempää... Aika näyttää.. No hmm.. Kolme karkkia. Olisin antanut neljä, jos ostaisin tätä uudelleen.


Tumma vadelma-chilisuklaa

Ainekset: kaakaomassa, sokeri, kaakaovoi, emulgointiane  (soijalestiini), vainlja, habanerojauhe 0,5%, vadelma-aromi. Kaakaota vähintään 54%. 

Huomatkaa muuten tuo kaakaomassan ja sokerin järjestys ainesosaluettelossa! Näissä luetteloissa ensimmäisenä ovat ne ainekset, joita on eniten. Tässä on siis enemmän kaakaomassaa kuin sokeria! Tämäkin patukka on sopivasti tulinen.

Vähän pelottaa maistella tätä tuon appelsiinin jälkeen... Tumma suklaa on täydellistä. Turtunut suu alkaa jo maistaa muutakin kuin tulisuutta. Vadelman häivähdystä ja täyteläistä suklaata. Mutta jälleen chili potkaisee ja kovaa! Hyvin kovaa. Läähätän täällä ihan, suuni on ihan tulessa!

Nämä Poppamiehen karkit ja muut jutut on tarkoitettu selvästikin ihmisille, jotka nauttivat tästä kivusta ja tulisuudesta. Itse en kyllä kuulu näihin henkilöihin. Tällekin patukalle annan arvosanaksi kolme karkkia. En tule ostamaan näitä enää näiden hyvin tulisen maun takia, mutta suosittelen ehdottomasti maistamaan jos tykkää kuumista jutuista! Suklaa on parhainta laatua ja oli tämä jo tuon suklaan arvoista. No. Eipähän jäänyt mielenpäälle. Kielenpäälle kylläkin..

Ps. Pakko hipsiä laittamaan suuhun tavallista maitosuklaata!

4 kommenttia:

  1. Musta ois hauska nähdä kuva sun vartalosta, ihan siis positiivsessa mielessä. :D Että pystytkö syömään vaan karkkia ihan hirveesti ilman että lihot ollenkaan? Oon ite hirvee karkkihiiri (nytkin tekis mieli ottaa auto ja painella siwasta hakee levy..) ja tää sun blogi on tosi koukuttava. Viimeks kaupasssa mietin mitä karkkeja olit suositellu 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D oonki miettiny et mitenköhän syöppökuva musta tulee! Voin sanoa, että normaalipainoinen olen ja koitan pitää sen kurissa sillä, että syön karkkia vain näinä arvostelupäivinä. Tällä hetkellä teen lisäksi siivoojanhommia kokopäiväisesti ja lenkkeilen ja jumppaan siihen päälle, joten saa varmaankin melkoisen kasan syödä herkkuja, että ehtisivät kertymään!

      Oma kikkani hirvittävään karkkinälkään on se, että ennen herkuttelua syön esim leipää tai muuta ruokaa, jolloin en karkkeja ainakaan nälkääni kiskoisi. Syön aika pitkälti silloin kun mieli tekee ja kroppa huutaa. Henkilökohtaisesti en usko mihinkään karkkipäiviin, silloin vain lähtee lapasesta. Jos muuten syö terveellisesti (ei eineksiä, limppareita, sipsejä, muuta roskaruokaa) tuskin maltillisella karkin syönnillä on hirveästi vaikutusta. Pitää vain kuluttaa enemmän kuin syö ;)

      Poista
  2. Voisitko testata tutti frutti Yoghurt Splashin?

    VastaaPoista
  3. sä et taida oikein olla tulisen ystävä, koska mua ei potkinu pätkääkään.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)