perjantai 1. kesäkuuta 2012

Fazer Angry Birds

 
Nyt ne on täällä ja nyt tarkastellaan onko ne odottamisen arvoisia! Nimittäin Fazer Angry Birds pussit. Molemmissa pusseissa on omat karkkinsa. Aika hyvä idea minusta, mutta toisaalta tämä toi myös mutkia matkaan:

Äitini oli ostanut molemmat pussit, ja ajattelin, että arvioisin juuri ne. No tottakai pusseista oli jo syöty puolet ja tottakai toisesta pussista puuttui yksi ainut karkki, jonka takia jouduin sitten lähtemään lintumetsälle. Päädyin paikalliseen Prismaan ja löysin kuin löysinkin kyseiset pussit! Tai no Possu-pussit, sillä kaikki Lintu-pussit olivat loppuneet! No onneksi se ainokainen karkki puuttui juurikin Possu-pussista! Kotiin palattuani kävin pöllimässä äitini Lintu-pussin ja aloin valikoida sieltä karkkeja arvostelua varten. Nyt tästäkin pussista puuttui yksi ainut karkki! Eikun takaisin metsälle! Aikani mietiskeltyäni päätin mennä Lidliin, sillä olin nähnyt mainoksen kyseisistä pusseista. Sieltäpä löytyi oikea pussukka ja nyt on molemmat pussit ostettu vain kahden karkin takia. Kyllä näin omistautunut karkeille olen.


Pussit ovat hyvin tyyliuskollisia Angry Birds perheelle. Värit ovat kiva pirteät ja juuri sellaiset animaatiomaiset. Molemmat tuotteet on tehty myös Suomessa. Molemmat pussit painavat 150g ja ovat hinnaltaan (kaupasta riippuen) 1,69-1,85e. Lidlissä oli halvimmat. Mielestäni hinta on kuitenkin aika kova noin pienelle pussille. Liekö se brändi, mikä näissä pussukoissa korottaa hintaa...?

No mutta mennäänpäs itse maisteluun!

Kumpi voittaa? Birds vs. Pigs! Fight!


LINNUT

Makeissekoitus. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, maissitärkkelys, stabilointiaine (E420), liivate, muunnettu tärkkelys, happamuudensäätöaine (E330, E331), lakritsiuute, suola, aromit, pintakäsittelyaine (E903), värit (E 153, E 120, E 160a, E 131, E100)


Lintupussista löytyy siis vain lintuja (tuon "ritsan" palikat on pöllitty possuilta, halusin olla tyyliuskollinen...). Näin ensisilmäyksellä maut näyttävät hyvin perinteisiltä, löytyy mansikkaa, limeä, appelsiinia jne. Ehkä näin saadaan vielä suurempi yleisö karkeille?

Aloitetaan näin länsimaalaisittain vasemmasta reunasta. Oranssi lintu on siis appelsiinin makuinen, tai no pitäisi olla ainakin. Söpön näköinen se ainakin on :D Mjoo, kyllä tämä appelsiinilta maistuu. Vähän sellainen teollinen maku, mutta en nyt ihan oikeaa appelsiinia odottanutkaan maistavani. Jälkimaku on vähän huono, jää kielenpäälle sellainen kitkerä fiilis. Koostumuksesta kyllä tykkään. Se on sellainen karkkikarkki, ei viinikumi tai mikään marmeladihöpötys.

Turkoosilintunen on vissiin jonkun kaltainen marjasekoitus ehkä? Oho maistuupa tämä... no siideri tuli ensimmäisenä mieleen :D Tai tuo marjan maku on samankaltainen ehkä kuin marjasiidereissä. Mutta tämä on itseasiassa ihan hyvä karkki! Ei pahoja jälkimakuja..

Keltainen lintu on sitten ylläripylläri limen makuinen. Aluksi ei maistu oikein mitään. Sitten tulee ihan mukava lime. Sitten tulee joku kamala syövyttävä saippua. Hyi. Onko pakko ottaa toinen? Lime vain häivähtää ihan pikkuruisen ja sitten paikalle tulee jotain ihan kammottavaa....

Toivottavasti punainen tirppa olisi paremman makuinen, sehän on sentään mansikka! Sitä ei nyt kukaan voi pilata. Juu ei voikkaan. No ei tämä ihan unelman mansikkainen ole, mutta ainakin toinen hyvän makuinen karkki tästä pussista. 

Viimeisenä musta. Aika jännää, että sen pitäisi maistua colalle. Automaattisesti ajattelin lakritsia.. Sitä näissä pusseissa ei kuitenkaan taideta nähdä? Jotenkin todella visto karkki. Sisällä on muka joku pehmeä sisus, jonka pitäisi muka maistua limelle... Ei tämä colalle ainakaan maistu! Mutta kuumottelee suussa. Pommilintuhan se on joten sehän on itsestään selvää, mutta aika hämmentynyt olen kun pussin kyljessä lukee cola ja tämä on mielestäni meeeeelko kaukana siitä.. Jooei. Hyh. Ja tämä pahenee vain koko ajan.

Jaa. Aika hiljaiseksi jätti tämä pussi. Viidestä karkista kaksi oli syömäkelposia. Tai no tällä mittarilla ne olivat hyviä ja yksi, se oranssi oli juuri ja juuri syömäkelpoinen. Nyt olen aika helpottunut, että karkkipussi on pieni. Ja karkit ovat muuten tosi suuria! Halkaisija on yli 2 cm! Pahinta tässä kai on se, että nyt minulla on syötävänä sekä oma pussini ja myös äitini pussi... Kaksi karkkia.




POSSUT

Makeissekoitus. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, maissitärkkelys, stabilointiaine (E420), liivate, happamuudensäätöaine (E330, E331) rasvaton maitojauhe, sakeuttamisaine (E414), kasvirasva, värit (E171, E 150A, E 153, E141, E100, E131), aromit, emulgointiaine (lestiini, mm. soija, E471), pintakäsittelyaineet (E903, E901), suola.

Possut saavat nyt melkoiset odotukset niskoilleen... Syvästi toivon, että tämä pussi olisi hyvä. Pussista löytyy siis myös viidenmoista sorttia: pari possua, munia ja kahdenlaisia rakennuspalikoita. 

Turkoosipalikkakarkki on maultaan siis sitruuna. Juujoo, perussaippua. Alkaa jo hieman kyllästyttää.... eikö ne karkkitehtaat itse maista näitä? Miksi ihmeessä tehdään sitruunakarkkeja?! Eihän kukaan syö edes sitruunoita! No joo, koostumus on jälleen kiva. Tämä nyt ei onneksi hirveimmästä päästä oleva sitruunakarkki ole, joten pojot siitä. Kyllä nämä väkisin vääntää alas..

Hypätääs kuvan toiselle laidalle ja maistellaan tuo toinenkin rakennuspalikka. Eli ruskeapalikka on passion-ananas. Kuulostaa kivalta ainakin minusta! Tämäkin kuulunee kenties kastiin: kummallisimmat makuelämykseni. Siis äh! Välillä vilahtaa sellainen kiva maku, mutta sitten vyöryy päälle sellainen yksinkertaisesti sanottuna paha maku. Vähän kuin söisi pilaantunutta ananasta... Huoh.

No jospa possut olisivat parempia. Vihreä possu on päärynä. Tämä on mielestäni kiva ajatus ainakin, harvoin on päärynäkarkkeja oikein missään. Mmm! Joo! Tää oli hyvää! Hintunen on kitkerää jälkimakua, mut suussa ollessaan tämä maistui ihan päärynäpillimehulle! Nämä karkit katoaa ensimmäisenä tuosta pussista.

Toiset possut ovat niitä pottapäisiä: puoliksi mustia, puoliksi vihreitä ja omenoita maultaan. Tämäkin on hyvän makuinen! Jippii! Tässä ei ole edes pahaa jälkimakua. En huomaa nyt äkkiseltään ainakaan makueroa mustan ja vihreän puoliskon välillä.. Mutta hyvää oli! 

Sitten viimeisenä muna, eli caramel. No voi ah. Tämä pelasti koko päivän! Ja pussin! Ihan Omarin makuista. Melko kovaa, sisällä on pikkuisen sellaista jotain juoksevaa juttua. Hyvää, hyvää, hyvää! Ja tottakai näitä oli vain kaksi koko pussissa! No ne kaksi pelastivat koko pussin.

Hmm. Kokonaisuutena possupussi on ehdottomasti parempi kuin lintupussi. Rakennuspalikoiden koostumuksesta tykkäsin tosipaljon, vaikkei ne maistuneetkaan kovin hyvälle. Possut olivat hiukan pehmeämpää sorttia, mutta sitäkin parempia! Minulle kuitenkin ehkä riittää tämä yksi ostokerta.. taitaa pussit nimittäin kestää pikkuisen pidempään kuin normaalisti.... Kolme karkkia! 


Ja näin julistan Possut voittajiksi! Niin käy myös aina minun Angry Birds peleissäni.... Olisin toivonut Fazerilta ehkä hiukan lisää ajatusta noihin makuihin. Perusmauissa ei sinällään ole mitään vikaa, jos ne tehdään hyvin....

Kertokaas mielipiteitä arvon lukijat. Ärsyttääkö jo Angry Birds -huuma ja hulabaloo? Olettekos jo päässeet maistamaan karkkeja? Muistakaa, että myös maistelutoiveita saa lähettää! Kommenttia boksiin vain! :) Tää menee nyt syömään nuo kaikki possut... Ensi viikkoon!

11 kommenttia:

  1. Linnut ei vakuuttaneet mutta hain tän innoittamana vielä possupussin, kun sai kuitenkin kolmen karkin arvosanan... Ihan jees mutta en taida minäkään uudempaa kertaa ostaa. Muodot ja värit oli näissä kivointa (en osaa nähdä väriaineita sellasena ultimate pahiksena kuin jotkut). Hauskaa sanoilla leikkimistä tässä postauksessa! -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo karkkien värit on kyllä ihania! Taisin sen unohtaa sanoa postauksessani. Varsinki se turkoosilintu vei mun sydämen, niin söpöki vielä!

      Poista
  2. Angry birds ei ärsytä, vaan on hauska seurata, mitä kaikkea uutta tulee. Onneksi näiden pussien takana lukee, minkälaisia karkkeja ovat. Sen perusteella ja arviosi vahvistaessa ennakkoluulot en aio näitä karkkeja ostaa. Kiitos siis testauksesta :) ja jaksan myös ihmetellä, miksi sitruunoiden makuisia karkkeja tehdään... T. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Jos kuitenkin voit joskus joltain pihistää omena ja päärynä possut niin kannattaa maistaa ;)

      Poista
  3. Tää on niin ihana blogi! Eksyin tänne eilen ja luin heti siltä istumalta koko blogin läpi. Uutta postausta odotellessa. :--))

    VastaaPoista
  4. Mun mielestä oli tosi hienosti toteutettu noi karkit! Odotin näitä kyseisiä karkkeja pitkään, ja ajattelin että näissä olisi vain pussissa anrgy birds -hahmojen kuvia, ja pussissa olisi jotain etäisesti hahmojen muotoisia karkkeja. Mut ne olikin ihan näkösiä ja hassun isoja! Ainiin, taisin maksaa noista karkeista 2.39e/pussi :D
    ps. Löysin tämän blogin ihan sattumalta kun googletin niitä uusia maraboun keksejä (en tykännyt, tosi mauttomia ja ihan liian kuivia!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heei ja tervetuloa vain! :) Mielestäni noiden karkkien koostumus oli suurin ylläri! Ei mitään ihan pilipali löllyskä viinikumeja onneksi!

      Poista
  5. Kaupat kyllä kehtaavat laittaa hintaa näille pusseille, maksaa nimittäin K-kaupoissa ainakin huimat 1,99... Huh! Mielestäni aivan liian korkea hinta noin pienille pusseille! Vaikka nämä Vihaiset Linnut ovatkin suosiossa, silti ihmetyttää tuo hinta... Normaalisti Fazerin pikkupusseilla ei ole noin suurta hintaa!
    Itse en edes lintupussista tykännyt, sieltä löytyi vain 2 hyvää karkkia, sininen villivadelma(?) ja punainen, mansikan makuinen lintu. Possut olivat onneksi makuuni. :-) Kiitos tästä postauksesta, oli ukava lukea!

    -Anonyymi blogin lukija kiittää

    VastaaPoista
  6. Minusta lintupussissa on kaikki muut hyviä paitsi nuo "colat". Hyi olkoon, ei yhtään kolan maku. Possupussissa taas ei ole mitään valittamista.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)