lauantai 23. kesäkuuta 2012

Panda Täyte Lakupala Kuningatar


"Panda lakritsia vuodesta 1927.
Pandan lakritsia on valmistettu jo 
vuodesta 1927 suomen makeispääkaupungissa
 Vaajakoskella. Aina vain maistuvampia lakupaloja 
syntyy kun vadelma- ja mustikkalakupalat täytetään 
herkullisen täyteläisellä vaniljalla.
 Kansallismakeinen löysi kuningattarensa. 
Panda - Se Omintakeinen Makeinen."

Näin sanotaan uusimman Panda-pussin takamuksessa. Pääsin siis vihdoin iskemään kynteni - ja hampaani - tähän uutukaiseen eli Pandan Kuningatar -lakupussiin! Pussilla on kokoa 200 grammaa ja hintaa oli Stockmannin Herkussa 1,89e. Nämä Pandan lakritsipussit ovat yllättävän edullisia, kun vertaa hintaluokkaa muihin samankokoisiin pusseihin.

Mustikka- ja vadelmalakritsia vaniljanmakuisella täytteellä (25%). Ainesosat: sokeri, vehnäjauho, siirappi, kasvirasva, glukoosi-fruktoosisiirappi, melassi, riisitärkkelys, happamuudensäätöaine (E330), pastöroitu vadelmasose (1,3%), mustikkapyre (1,3%), aromit (mm.vanilja), värit (E153, E120), emulgointiaine (lestiini), pintakäsittelyaineet (kasviöljy, E903), lakritsiuute. Saattaa sisältää pieniä määriä maitojauhetta.


Pussista löytyy siis kahdenlaisia marjalakuja: mustikkaa ja vadelmaa. Molemmat on viimeistelty  vaniljatäytteellä. Kuten uskolliset lukijat jo tietänevät, minulla on omat epäilykseni marjakarkeista, -jäätelöistä tai ylipäätään marja-mistään mikä ei ole tuore pensaasta poimittu marja. Jotenkaan jäljitelmät eivät yleensä nappaa. Kuitenkin. Pandan mansikkalaku on ihan mielettömän hyvää, joten odotukset ovat jotensakin korkealla. Lisäksi Pandan lakut ovat mielestäni ainoita oikeita hyviä lakritseja. Kaiken maailman matkijoiden on turha uikuttaa.

Nyt en malta enää odottaa joten: 

Vadelmalakua olen odottanut nyt ehkä eniten. Syy numero yksi: rrrakastan mansikkalakua, kuten jo sanoinkin. (Liekö jokin yhteys lapsuuden Snöre-hetkillä...) Syy numero kaksi: tykkään ihan hirveästi oikeista vadelmista. Tuoreista siis. En kuitenkaan nyt oleta, että nämä sille maistuvat. Mutta katsotaan! Tuoksu on aika mitään sanomaton. Mutta maku on hyvä! Se on hyvääää! Muistuttaa melkoisesti mansikkalakua sekä koostumukseltaan että maultaan. Joskus mansikkalakritsissa on pienoinen kirpakkuus, mutta tästä se puuttuu. Vaniljasisus sopii oikein hyvin täydentämään vadelmanmakua. Olisi tosin kiva, jos vadelma maistuisi hiukan vahvemmin, mutta kyllä tämä marjalle maistuu.

Mustikkalakukaan ei juurikaan tuoksu millekkään. Maku on hyvin pehmeä ja mieto. Sellaiselle oikealle mustikalle tämä ei tietenkään maistu (miksi ihmeessä toivon aina sellaista?!) Hyvää tämä kumminkin on. Vahvempi maku olisi ollut kivempi, mutta toimii tämä näinkin. Näitä on tosin aivan liian helppo hotkia yhteen pötköön koko pussi! Näisäs kumpaisessakaan ei ole mitään erityisiä sivumakuja. Koostumus on hiukan tahmainen ja hampaisiin tarttuva, mutta eihän se muuten olisi lakritsia.

Kokonaisuudessaan pussi on kiva. Makuja on vain kaksi, ehkä olisin henkilökohtaisesti toivonut sen mansikan tänne lisäksi... Mutta tietääkseni kuningatar tarkoittaa vadelman ja mustikan yhdistelmää. Vähän niinkuin jäätelöissä. Hyvää on! Saa melkein minut unohtamaan marjajäljitelmäkaunani. Suuhun jää hentoinen lakunmaku ja se saa hamuamaan lisää lakupaloja. Siispä päätän kuunnella ahneuttani ja lähden napostelemaan loppupussin napaani tuonne auringon paisteeseen! Neljä karkkia!


Ja muistakaas verenpaineiset, että pidätte malttia siinä lakun syömisessä :)

Ps. Myöhemmin luvassa jätskiarvostelu!

3 kommenttia:

  1. Mulle nää oli vähän pliisuja, Snöre kyllä kelpaa mutta en saanut samalla tavoin makua irti näistä.. Melkein harmi, koska mulla on ongelmana ennemmin matala verenpaine, eli ei haittaa vaikka vähän nousiskin. :) Tosin ehkä ne on vähän tummemmat lakulaadut mitkä sitä nostaa, koska oon käsittänyt että se on osin sidoksissa suolaisuuteen. Nuo Ruotsin tuliaiset herätti täällä pientä epätoivoa postauksen ilmestyttyä, kun ois näin pikkasen vähäteltynä kyllä kelvannut mullekin... -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko tunnustaa et se koko pussi meni samantien! Vadelmat oli hyviää :)

      Poista
  2. Mie ostin tänään tämmösen pussin työpäivän iloksi. Mutta täytyy sanoa että en tykkää.. Piti ihan oikein alkaa tarkistaan sun blogista, että ootko arvostellu tätä. Mutta en oo kyllä ite ikinä tykänny noista "makulakuista". Erilaiset täytteet ja päälliset on ok, mut ite lakun pitää kyllä olla sitä aitoa tavaraa.. ;) -Elina S.

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)